BÖRJA MEDITERA - EN MINI GUIDE

BÖRJA MEDITERA - EN MINI GUIDE

Vi får ofta frågan om hur man kommer igång med att meditera. Och precis som vi alla är olika, så är också vår meditations practice olika. Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Men, vi har några knep som vi vet har hjälpt andra att komma igång med sin meditation.

 

Om du vill börja meditera och få in det som en rutin, så kan du likna det med att börja träna (eller någon annan ny rutin, men här kommer vi ta träning som exempel). När du ska komma igång med din träning så börjar du med att bestämma VAR du ska skaffa ditt gymkort (eller vilken studio du vill gå till), efter det så kanske du bokar in dig på ett gruppträningspass, bokar in ett PT pass eller planerar in fasta träningstider. Sen går du till gymmet, du kör ditt träningspass och sen går du hem. Och det är exakt såhär som du kan tänka när du börjar din meditations practice.

1. Börja med att bestämma en fast plats där du kommer att meditera varje gång. Gärna en plats där du har möjlighet att vara ostörd eller kan få lite lugn och ro. När du har en fast plats för din meditation är det så mycket enklare att få till den. Då vet du att varje gång du dyker upp på din meditationsplats, då är det din stund. Din meditationsstund.

2. Bestäm hur länge du ska meditera. I början rekommenderar vi att du inte mediterar för länge, några minuter en är bra början. Och sedan kan du successivt öka antalet minuter. Kanske börjar du med 1-2 minuter och när det känns okej så ökar du. Precis som när du vill bli starkare på gymmet. Du startar med en vikt som du klarar och sedan ökar du, stegvis.

3. Hitta en bekväm meditationsposition som du kan hålla under hela din meditationssession. Men det är helt valfritt, du kan sitta upp, ligga ner eller kanske till och med gör du din meditation gående? Du kan göra det precis som du vill!

4. Välj vilken typ av meditation som du vill göra. Vill du ha den guidad, tyst, med musik eller breathwork? Testa dig fram i början och se vilken typ av meditation som du föredrar. Och precis som med träning, när du hittar den stil som du föredrar, då är det lättare att den blir av!

Och det sista som vi vill skicka med är att meditation är en practice! Du behöver göra det flera gånger för att bli bekväm med att meditera. Och du behöver göra det flera gånger för att få in det som en rutin. Så börja smått. Och lägg inte för mycket press på dig! 1 minuter är bättre än 0.

 

Lycka till & namaste!

And the last thing I want to throw in is that meditation is a practice. You need to do it several times to get comfortable with it and to get it in as a practice. So start small. And don't put too much pressure on yourself! 1 minute is better than 0 minutes.

Tillbaka till blogg